Komen eten? Gezellig! U kunt online reserveren

Geschiedenis

In de geschiedenis van Zweeloo als kunstenaarsdorp speelt de herberg (nu Bistro Tante Sweel) een prominente rol. Want wie op reis gaat, moet overnachten.
De dorpsherberg van Zweeloo bood onderdak en een maaltijd voor reizigers die te voet of te paard onderweg waren. Ondertussen zorgde de herbergier ervoor dat de paarden werden drooggewreven met een handvol stro. Maar ook diegenen die zich de postwagen konden veroorloven, waren aangewezen op de Herberg van Zweel.

De herberg van Zweeloo is een unieke plek. Uniek omdat het verleden er zijn verhalen heeft geschreven, kunstenaars gehuisvest heeft en onderdak geboden heeft aan beroemde schilders. Een plek waar het verleden en het heden elkaar ontmoeten. Uniek omdat de Lindeboom, geschilderd door o.a. beroemde Max Liebermann, de tijd heeft getrotseerd om onder haar bladerdak en in haar schaduw te mogen genieten van de rust en de natuur in Zweeloo, alsof de tijd toch nog heeft besloten stil te staan.

Max Liebermann is de beroemdste schilder, die in de herberg gelogeerd heeft.
Werkelijk uniek is dat deze Lindeboom er nog steeds staat. Weliswaar oud, maar eerbiedwaardig. Achter de huidige bistro Tante Sweel staat deze Lindeboom als eerbewijs aan het verleden en aan de vele kunstenaars, die gezeten onder de boom na een vermoeiende dag van schilderen, nippend aan een glas wijn of melk met brandewijn zaten na te genieten.

Bistro Tante Sweel is nu een gezellig, sfeervol restaurant met een leuke gevarieerde kaart met grillspecialiteiten, waarbij gastvrijheid (net zoals vroeger) hoog in het vaandel staat. Bistro Tante Sweel biedt ook de mogelijkheid om feesten en partijen te organiseren met diverse soorten buffetten.